Films over buitenaardse wezens

In de wereld van films heb te talloze categorieën. Hieronder heb je uiteraard ook de Sci-fi gedeelte waarin de Aliens naar voren komen. Wij geven jou graag wat tips over films met daarin buitenaardse wezens in verwerkt. Er zijn natuurlijk veel meer films, maar deze sprongen bij ons naar voren. De tips zijn gebaseerd op films en niet op series. 
2021-07-13
Tips over films

ET (1982)

De film draait om het jongetje genaamd Elliot. Hij ontdekt dat er een Alien is gestrand op aarde. Ze raken met elkaar bevriend. In plaats het tegen iedereen te vertellen, houd Elliot het bij zijn broer en zus. Zij samen houden dit geheim. Op dat moment gaat het steeds slechter met de Alien ET. Dit zorgt ervoor dat de overheid erachter komt en situatie wordt spannend voor zowel de Alien en de kinderen. 

Contact (1997)

De film draait allemaal om een astronoom die vanuit de NSF onderzoekt doet naar buitenaards leven. Uiteindelijk ontstaat er contact vanuit een ster genaamd “Vega”. De boodschap wordt gecodeerd, maar dan schijnt er een conflict gaande met de overheid. Die willen het namelijk overnemen. Dit zorgt een zoektocht naar de waarheid en die gaat de astronoom aan. Zij komt verwikkeld in rare situaties en onverwachte hulp. 

Alien versus Predator (2004)

In deze film komen een paar archeologen erachter dat zij niet de enige aanwezige zijn op de planeet.  Op Antarctica raakt een team in een strijd die gaande is door twee partijen. Namelijk de Aliens en de Predators. Wanneer het team erachter komt, dat er Aliens wonen, gaat de strijd beginnen. Tegelijkertijd dat de Aliens op de mensen jagen, komen er Predators aan. Beide partijen zullen moeten winnen en de mens zou moeten overleven.  

Avatar (2009)

In deze film is er een connectie gemaakt met een andere planeet genaamd: ‘Pandora’. Wanneer een oorlogsveteraan gestuurd wordt tot verkenning. Via een transformator kunnen zij de mens veranderen in een ander wezen. Hij probeert aan de hand door zijn vermomming zich te mengen met een ander soort mens. Door te oriënteren wilt hij achter informatie komen. Echter raakt het verhaal anders en raakt hij verliefd. Op dat moment wil de mensheid het volk aanvallen. Door een lang gevecht kan er maar een winnen natuurlijk. Is het de mens die een ras uitroeit of toch het volk van ‘Pandora’ die overleven. 

Guardians of the Galaxy (2014 & 2017)

Een film van Marvel. Het draait allemaal om een mysterieuze bol die te voor schijnt. Een man van aarde wordt nu de persoon waar iedereen achteraan zit. Door zich te mengen met andere mensen ontstaat er een hechte en grappige vriendschap, met twee galactische mensen, een boom (zie afbeelding van Baby Grooth die in het GotG Vol 2 te zien is) en een wasbeer raakt is het team compleet. Het is een reis door de Melkweg, van het vernietigen van andere planeten tot een galactische gevangenis. Het is een film voor actie, humor en fantasie over buitenaards leven. Kijk voor optimaal vermaak naar beide delen van deze geniale filmreeks. In 2023 komt Vol. 3 uit.   
 

Heeft-u-al-een-noodpakket-in-huis